• Salı, 28 Mayıs 2024
Günün Haberleri

Gündem Haberleri

Dünya Haberleri

Afganistan'dan Filistin açıklaması

Taliban yönetimi, Afganistan hakkında 'mezarlık' benzetmesi yapan ABD Başkanı Joe Biden'in açıklamasına karşılık verdi. Afganistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin kararlar hakkında da açıklamada bulundu.

Yerel Haberler

Röportaj / Görüş

Avrupa’nın Latin Amerikalılaşması mı?

Latin Amerika’nın kanlı ve trajik tarihi, ABD’nin sömürgelerine nasıl davrandığına tanıklık etmektedir. Bir yandan Avrupa’nın müreffeh olabileceği, diğer yandan ABD’nin arka bahçesi olabileceği fikri bir kurgudur.

Bu hafta öne çıkan haberler

'İsrail nüfusunun yüzde 14'ü (1 milyon civarı) İsrail'i terketti'

İsrail, Gazze savaşıyla “tersine göç” çıkmazına girdi. Oysaki Siyonistlerin ilk başbakanı Ben Gurion, “İsrail’in nihai zaferi kitlesel Yahudi göçüyle elde edilecektir ve hayatta kalması yalnızca tek bir faktöre bağlıdır: İsrail’e kitlesel göç.” diyordu.

İran Genel Kurmay Başkanlığından Türkiye İHA'sına ilişkin bildiri

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı helikopterinin düşmesi olayında Türkiye İHA'sına dair haberlerle ilişkili olarak yayınladığı bildiride bu İHA'nın başarısız bir şekilde operasyonu noktaladığını duyurdu. 

Netanyahu'nun tehdidine Nasrallah'tan yanıt

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, siyonist rejiminin sözde Başbakanı Netanyahu'nun “Sürekli olarak kuzey cephesinde çalışıyoruz. Ayrıntılı, önemli ve hatta şaşırtıcı planlarımız var” tehdidine 'sürprizler bekleyin' diyerek yanıt verdi.